Jaunākā tendence: šampānietis kombinācijā ar mūsdienu Āzijas virtuvi

29.10.2017, 3ade.lv

Jaunākā tendence: šampānietis kombinācijā ar mūsdienu Āzijas virtuvi
Foto: K. Bardziņš

Aizgājušajā nedēļā restorānā COD aizritējusi tikšanās ar Champagne House Veuve Clicquot vīdari DELPHINE LABORDE, kura ne tikai iepazīstinājusi klātesošos ar Nama vēsturi, bet arī ļāvusi novērtēt šampānieti savienojumā ar Āzijas virtuvi. Saprotams, ka runāt par Āzijas virtuvi kā veselumu ir aplami pēc būtības. Japānā, piemēram, garšas ir smalkākas, savukārt Taizemē krietni treknākas. Taču someljē visus smalkumus pārzin lieliski, tātad, vairs nebūs vajadzības aprobežoties ar sake vai baidzi.

Pie svaigas zivs, suši un jūras veltēm ieteicams izvēlēties smalku sauso šampānieti. Šobrīd suši ir pārtapuši par šampānieša netradicionālo partneri japāņu restorānos. Atmodināt garšu ļauj ne vien zivs, bet arī ingvers, vasabi un sojas mērce.

Pie sāļiem-skābiem-saldiem ēdieniem ieteicams pasūtīt strukturētāku dzirkstošo. Ja runā par grilētiem terijaki iesmiem, vai tempurā gatavotiem dārzeņiem – someljē iesaka pāriet uz sausajiem vīniem. Manuprāt cūkgaļas un dzirkstošā savienojums ir pārlieku eklektisks.

Lieliska kombinācija ir dzirkstošie vīni un deserti – svaigie augļi, sorbē un suflē.

 

 

 

 

komentāri

  • Reklāmkarogs
  • Reklāmkarogs